Van 1 juni tot en met 29 september 2013 exposeerde beeldend kunstenaar Frans Geelen voor de tweede keer in De Abdijfhof in Thorn. Na het succes van zijn expositie in 2012  betekende deze expositie een hernieuwde kennismaking met de in Thorn geboren en getogen kunstenaar. De titel van de tentoonstelling WEER-ZIEN was dan ook een zeer toepasselijke.

De expositie kenmerkte zich door een rijke afwisseling van ‘kunstbeelden’. De toeschouwer maakt op elke afdeling van De Abdijhof kennis met een variatie van thema’s en presentaties.

Zo was er de afdeling Signs of Religions. Een achttal grote werken waarin de symbolen van de diverse wereldgodsdiensten op aansprekende wijze artistiek zijn verwerkt.
Bijzonder is ook het onderdeel waarin authentiek vakmanschap vanaf de tekentafel een vertaalslag krijgt naar hoogwaardige computertechniek: van trekpen en Oost-Indische inkt naar bits en bytes. Deze kunstzinnige metamorfose van technische handvaardigheid naar digitale techniek werkt zeer verrassend en vervreemdend op de toeschouwer.
Op de bovenverdieping van De Abdijhof werden sculpturen en grafisch werk tentoongesteld.

Uniek!
bij deze exposities werden enkele speciale sessies gehouden door gerenommeerde docenten van de kunstacademie over kunstbeschouwing en beleving.